 
                                                       
                                        Dieta proteinová - hubnout a nemít hlad
Jak většina chlapů ani já si nedovedu představit svůj život bez dobrého masíčka. Dohnalo mě ale moje pohodlí, tak jsem musel i já začít řešit kila navíc. Objevil jsem pro sebe proteinovou dietu, což je pro mě ideální dieta – dobře se najíst a nemít hlad : )
Doporučení je tuto dietu držet maximálně 10 dnů. Pokud je třeba může se zopakovat, ne však dříve než za 2 měsíce.
Co můžeme jíst
1. jakékoliv maso, preferuje se libové, šunka, sušené klobásy (ne uzené)2. jakékoliv ryby
3. vajíčka
4. houby
5. všechna zelenina kromě výjimek popsaných níže
6. voda
7. káva, zelený čaj
8. olivový olej, citrón, česnek, sůl, pepř
Dovolené potraviny, ale nekonzumujte ve velkém množství
párky (obsahují škroby)Této zeleniny konzumovat denně 200 g
cibule, křen, petržel a celerový kořen, celé fazolové lusky, červené nebo oranžové paprikyTéto zeleniny konzumovat denně 400 g
okurky, račata, zelí a květák, dýně, lilek, špenát, chřest, houby, brusinky...Tuto zeleninu nemusíte vážit
baby špenát, listové saláty (polníček, římský salát, rukola...), klíčky z řeřichyCo nemůžeme jíst
1. chléb, pečivo, mouka2. všechny obilniny
3. všechny mléčné výrobky
4. cukry a náhražky cukru
5. žádné ovoce
6. alkohol a bylinné čaje
7. oříšky, slunečnicová semínka
8. klasické fazole, čočka, zelený hrášek (vyšší obsah sacharidů)
9. mrkev, brambory, kukuřice, řepa
10. nakládané sladkokyselé houby a zelenina
11. krevety, krabí tyčinky
12. játra
Doporučení
Na sáláty používejte olej a citrón.Pokud chcete něco smažit, jen na olivovém oleji, neobalujte maso ve strouhance a mouce, můžete použít vajíčko.
Jezte alespoň 5x denně, ikdyž nemáte zrovna hlad.
Před každým jídlem vypijte sklenici vody. Pokuste se nepít během jídla a 30 minut po něm.
Nejezte po 8. hodině večer, můžete pít.
Důležité typy
Poměr jídla by měl být 1:1, na 200 g proteinů 200 g zeleniny, preferujeme čerstvou (syrovou).Měli by jste jíst 2 vajíčka v rozmezí 3 dnů. Samotné bílky můžete jíst neomezeně.
Aby dieta postupovala rychleji, je lepší omezit grilované masa, salámy a uzeniny. Preferujte pečená, vařená masa, nebo masa připravovaná v páře.
Jeste do syta - nepřejídejte se!
Smyslem této diety je přinutit tělo pálit tuky na základě omezení přijmu sacharidů.
Já dietu držím zatím 5 dní a vidím úbytek váhy 2 kg.
 

 
 
 


 
 
 
 
                                                         
                                                         
                                                         
 
                                                         
                                                        ![=== Příprava ===
350 g kukuřičné mouky 
200 g hladké mouky (já používám babiččinu volbu)
1,5 ličky soli
cca 250 ml teplé vody na zadělání těsta
slunečnicový olej na smažení
=== Příprava ===
Ve větší míse si smíchejte suché ingredience. Pomalu přidávejte teplou vodu tak, aby jste vytvořili vláčné nelepivé těsto.
Přikryjte útěrkou a nechte těsto odpočívat 1 hodinu.
Těsto rozdělte na 12 dílků, z každého vyválejte placku, tak aby se vám vešla na pánev. Pro snadnější vyválení placky si můžete kuličku těsta vložit mezi potravinářskou fólií nebo pečící papír. Pokud se i přesto těsto lepí, poprašte ho troškou mouky. Pánev s nepřilnavým povrchem si rozehřejte na střední teplotu. Vytvořenou tortilu si na pánvi opečte z každé strany, stačí krátce, necelou minutu, až se začnou objevovat první zlatavé flíčky. Nechceme, aby tortila byla v této fázi křupavá.
Tortilová kola si nakrájejte na 8 trojúhelníčkových dílků. (Jako pizzu.)
V menším hrnci si rozpalte olej, množství alespoň 2 cm ode dna. Tortilové trojúhelníčky smažte postupně do zlatava. Nechte důkladně okapat na papírovém ubrousku.
=== Zdravější verze přípravy ===
Postupujte úplně stejně viz výše, zastavte se před pečením na pánvi. Místo toho si rozpalte troubu na 175 °C, troujúhelníčky rozprostřete v jedné vrstvě na pečící papír na plech, pokapejte olivovým olejem, a pečte cca 10 minut do zlatava. Čipsy hlídejte, aby jste je nespálili.
==== Dochucení ====
Kdo má rád kořeněné, může si do těsta přidat čili nebo jiné oblíbené koření.
Pro verzi pečenou v troubě, můžete rozložené čipsy okořenit po povrchu ještě před pečením. Nějakým dobrým grilovacím kořením, nebo uzenou paprikou, pepřem, sučeným česnekem, rozmarýnkou...
Na závěr si čipsy můžete posypat dobrým, na drobno nakrájeným, sýrem a na chviličku ještě strčit do trouby, aby se pěkně roztekl.
Nachos čipsy jsou vynikající k avokádové pomazánce guacamole, recept najdete [http://http://www.dieta.cz/pin/fa0bf8a63a2c1a4b5685b2f3d7cc1763/ zde]
Nebo k domácí rajčatové omáčce salse, recept najdete [http://www.dieta.cz/pin/73ddb9346bd50df3fd4ab35644e98133/ zde]](/photos/milus.zahradnikova-seznam.cz/small/7e4425260996302cdf2ebec15df4a027.jpg) 
                                                         
                                                         
                                                        
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.