Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Kateřina Hájková

Vynikající italský bramborový salát

Tento středozemní salát jsem si včera vyzkoušela. Je výborný, lehký, chutný. Udělali jsme si k němu grilovaná kuřecí prsíčka.

Ingredience

1 kg malých nových brambor se slupkou, očistěných kartáčkem, rozpůlených
15 - 20 šery rajčat, rozpůlených
5 stoky čapíkatého celeru, nakrájené na drobno
4 lžíce nakládaných kaparů
1 malá červená cibule, nakrájená na tenká kolečka
15 oliv
čerstvá bazalka

Marináda:
4 lžíce livového oleje
1 velký citrón
sůl a pepř

Příprava

Uvařte si brambory v osolené a okmínované vodě, já přidávám ještě 1 bobkový list. Vařte cca 15–20 minut. Nechte vychladnout.

V malé misce si smíchejte si olej s citrónem, solí a pepřem.

Ve větší míse si smíchejte rajčátka, celer, kapary, cibuli, olivy a bazalku a polovinou zálivky. Přidejte brambory, zbytek zálivky a jemně promíchejte.

Před servírováním, nechte odležet.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat