Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Markéta B

michaela silovska

zdroj nahraný příspěvek

album recepty
vloženo 12.07.2013

Pestré paprikové proužky zapečené s nivou na celozrnném chlebu

Další moje oblíbené letní jídlo, které jsme si doma připravili. Je perfektní jako chutná večeře, předkrm nebo třeba i jako jednohubky na nějakou oslavu.

Množství určitě sami zvládnete odhadnout, podle toho, pro kolik lidí a pro jakou příležitost plánujete jídlo dělat : )

Ingredience

barevné papriky – červená a žlutá,
čerstvá bazalka
niva
celozrnný chléb
kapary
miniaturní lžička cukru (to je volitelné : )
olivový olej
sůl a čerstvě namletý pepř

Příprava

Papriky si nakrájejte na tenké proužky. Na pánvi si rozpalte pár kapek olivového oleje. Vsypte na ní papriky a restujte cca 15 minut. Posypte troškou cukru, můžete použít přírodní cukr, promíchejte a nechte na paprikách zkaramelizovat, restujte další cca 3 minuty.

Potom osolte, opepřete a přimíchejte kapari, které s paprikovými nudličkami nádherně kontrastují. Ještě přidejte pokrájenou čerstvou bazalku.

Celozrnný chléb nebo bagetku si nakrájejte na plátky, pokapejte každý nekolika kapkami olivového oleje a dejte na pečícím papíru opéct do trouby, na 160 °C cca 7 minut. Některé pečivo při pečení ze spodu vlhne, pokud budete chtít, krajíčky si otočte a chvilku opečte i z druhé strany.

Vyndejte z trouby, na krajíčky naaranžujte papriky a na vrch dejte nivu. A šup s tím do trouby na další 2 minuty, aby se niva příjemně roztekla.

Tak snad si pochutnáte jako my : )

Dobrou chuť Markéta

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat