Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Irenka K.

Bohumila Tkačíková

zdroj nahraný příspěvek

album obědy
vloženo 27.10.2014

Křupavý květák z trouby

Kdo se dal na hubnutí, měl by ze svého jídelníčku vynechat smažená jídla. Podívejte se na pěkný recept na "nesmažený" květák z trouby, který jsem vyzkoušela.

Ingredience

1 menší květák
2 hrnky bezlepkové strouhanky (nebo i obyčekné strouhanky)
1 lžička taco koření (paprika, chilli, římský kmín, černý pepř, sůl, oregano, zázvor, česnek)
2 vajíčka
1 lžička dobré hořčice

Omáčka na namáčení:
1 stroužek česneku
polovina lžičky olivového oleje
celá loupaná rajčata z plechovky
1 lžíce jemného křenu
sůl a pepř

Příprava

Obalovaný květák

Květák si rozdělte na jednotlivé růžičky. V misce si rozšlehejte vajíčka s hořčicí. V druhé misce si smíchejte strouhanku s taco kořením.

Růžičky potom namáčejte ve vajíčku a ve strouhance a rozmísťujte na pečící papír.

Troubu si předehřejte na 180 °C. Květák pečte cca 15–20 minut. V polovině času květák otočte ať ho máte pěkně zlatavý ze všech stran.

Omáčka

Na pánvi si na olivovém oleji orestujte česnek, přidejte rajčata, lehce je rozmačkejte vidličkou, můžete nechat i větší kousky, osolte, opepřete, přidejte křen a povařte cca 10 minut.

Servírujte ježtě teplé s růžičkami květáku.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat