Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Marie Dostálová

Kapustový salát s červeným pomerančem a bílým balsamicem

Zkuste zase něco jiného. Rošiřte svůj repertoár chutných salátů. Není nic horšího než se u jídla nudit!

Ingredience

Zálivka
½ nakrájené šalotky
1 stroužek česneku, nakrájený
2 ½ lžičky medu
1 lžička dijonské hořčice
3 lříce bílého balsamikového octa
1/3-½ hrnku panenského olivového oleje
sůl a pepř

Na salát
½ hlávky kapusty, nakrájená na drobno, bez košťálů
3 červené pomeranče, vykrájené dužnaté vnitřky měsíčků
1/3 hrnku nakrájených mandlí, lehce orestované
1/3 hrnku kozího sýra, rozdrobeného
sůl a pepř na dochucení

Příprava

Do malé misky dejte šalotku, česnek, med, hořčci a ocet a vše smíchejte. Za stálého míchání přidávejte olej, vše pěkně vyšlehejte. Přidejte sůl a pepř.

Dejte kapustu a pomeranč do větší misky a pěkně obalte v připravené zálivce.

Nakonec ozdobte mandlemi a kozím sýrem.

Pokud je kapusta tužší můžete jí 1-3 minuty oblanžírovat ve vroucí vodě, vyndat, schladit v ledové vodě a osušit.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat