Romana Lysoňková
zdroj nahraný příspěvek
						
album Obědy a večeře
uloženo z Obědy a večeře
			                                                vloženo 26.11.2017
			                                        
 
                                                       
                                        Křupavý květák z trouby
Kdo se dal na hubnutí, měl by ze svého jídelníčku vynechat smažená jídla. Podívejte se na pěkný recept na "nesmažený" květák z trouby, který jsem vyzkoušela.
Ingredience
1 menší květák2 hrnky bezlepkové strouhanky (nebo i obyčekné strouhanky)
1 lžička taco koření (paprika, chilli, římský kmín, černý pepř, sůl, oregano, zázvor, česnek)
2 vajíčka
1 lžička dobré hořčice
Omáčka na namáčení:
1 stroužek česneku
polovina lžičky olivového oleje
celá loupaná rajčata z plechovky
1 lžíce jemného křenu
sůl a pepř
Příprava
Obalovaný květák
Květák si rozdělte na jednotlivé růžičky. V misce si rozšlehejte vajíčka s hořčicí. V druhé misce si smíchejte strouhanku s taco kořením.Růžičky potom namáčejte ve vajíčku a ve strouhance a rozmísťujte na pečící papír.
Troubu si předehřejte na 180 °C. Květák pečte cca 15–20 minut. V polovině času květák otočte ať ho máte pěkně zlatavý ze všech stran.
Omáčka
Na pánvi si na olivovém oleji orestujte česnek, přidejte rajčata, lehce je rozmačkejte vidličkou, můžete nechat i větší kousky, osolte, opepřete, přidejte křen a povařte cca 10 minut.Servírujte ježtě teplé s růžičkami květáku.
 
 

 
 
 

 
 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                        
 
                                                        ![=== Ingredience ===
mladé cuketky, čím menší tím křupavější
šalotka (sladká cibule) nakrájená na drobno
feta, balkánský nebo čerstvý kozí sýr, rozdrobit
česnek
olivový olej
sůl a pepř
=== Příprava ===
Na pánvi si na olivém oleji orestujte šalotku, do světle zlata, přidejte malé cuketky, rozkrojené podélně na poloviny a orestujte je. Pokud máte větší cukety, rozkrojte si je třeba na osminky. Přidejte na drobno nakrájený stroužek česneku a nechte ho rozvonět.
Můžete na zívěr přidat pro spetření i zelenou jarní cibulku,
Cuketky osolte a opepřete a přesuňte do servírovací mísy. Posypte rozdrobeným sýrem o dozdobte jedlými květy.
Inspiraci jaké květy si můžete dát do salátu najdete [http://www.dieta.cz/pin/015b224940b21867239ae03664a2d19b/ zde]
Dobrou chuť : )](/photos/marky1designs-gmail.com/small/ac17fda5b4bf9cf1ef3b6c87aa7c5a84.jpg) 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                       
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.