Udělejte si domácí ovocný extrakt na salát
Je to velmi jednoduché a fantazii se meze nekladou. Já to potom přidávám do salátových zálivek. Salát tak může být pokaždé trošku jiný.
Citrónovo pomerančový extrakt
Ingredience
1 bio citrón1 bio pomeranč
čistá vodka nebo slivovice
skleněná láhev s korkovým uzávěrem
Příprava
Umyjte citrusy a naloupejte kůru. Odstraňte případné bílé vrstvy ze slupky. Naskládejte do láhve a zalijte vodkou. Umístěte na tmavé a chladné místo. Jednou denně láhev protřepte. Extrakt by měl získat intenzitu za týden. Čím déle necháte louhovat tím výraznější chuť bude.Když jste s inzenzitou extraktu spokojeni, slijte ho, odstraňte kůru. Louhujte nejdéle 1 měsíc, aby vám extrakt nezhořkl. Čistý extrakt skladujte v lednici.
Používejte do zálivek na saláty, dávkujte po lžičkách.
V sezóně můžete použít cokoliv. Maliny, ostružiny, brusinky, vanilkové lusky, můžete přidat i bylinky jako je máta nebo meduňka.
 
 

 
 

 
 
 
 
 
                                                         
                                                         
![Množství určitě odhadnete podle toho, pro kolik lidí přílohu budete dělat. Já jsem to dělala pro 2,5 člověka : )
=== Ingredience ===
mrkev
kořenová petržel
šalotka, sladká cibule
listová peteržel
sůl a pepř
vymačkaný jeden pomeranč a pomerančova kůra
trochu paprikových vloček
čerstvý tymián, pokud máte : )
olivový olej
=== Příprava ===
Troubu si předehřejte na 150 °C. Všechny ingredience si dejte do pekáčku, přikryjte alobalem a pečte pomalu cca 1,5 hodiny. Vyndejte z trouby a posypte listovou petrželkou.
Výborná příloha k nějakému libovému masíčku. My jsme si jí dávali k steaku. Recept na marinádu  [http://dieta.cz/pin/281eca2da38f4957bcd0eda642cbba1f/ zde]](/photos/marky1designs-gmail.com/small/9f74eefb6aa859a953836962bb64177d.jpg) 
                                                        
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.