Štěpánka Šafránková
zdroj nahraný příspěvek
						
album recepty
uloženo z Recepty z webu
			                                                vloženo 15.01.2015
			                                        
 
                                                       
                                        fitness chipsy
:-)
Budeme potřebovat: sladké brambory, petržel, mrkev, celer, červená, řepa, olivový olej, sůl, pepř, chilli, sušený česnek, cukr
Křupavé zeleninové chipsy – postup přípravy
Zeleninu oloupeme a pomocí škrabky nakrouháme na velmi tenké plátky. Olej smícháme s chilli kořením, solí, pepřem, česnekem a cukrem, můžeme v podstatě použít jakékoliv oblíbené koření či dochucovadlo. Zeleninu vložíme do uzavíratelné nádoby, nalijeme na ni připravenou marinádu a důkladně protřepeme.
Plech vyložíme pečicím papírem a ochucenou zeleninu na něj rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme v horkovzdušné troubě prvních 15 minut na 180°C, poté zmírníme na 110°C a pečeme další cca hodinu, občas zeleninu zkontrolujeme a promícháme.
čerpáno ze stránek : Cvičit cvičit trénovat, tělo je nutno tvarovat..
 
 
 
 

 
 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                        
 
                                                        ![Zkoušela jsem dortík dělat s českými ingrediencemi a povedl se mi : )
=== Ingredience ===
2 lžíce Agar vločky Bio (připravit podle návodu) nebo si kupte bio želatinu v DM
2 hustší nízkotučné jogurty
1 lžíčka nastrouhané limetkové kůry
5 lžic čertvě vymačkané limetkové šťávy
1 nízkotučný tvaroh
1 grahamové sušenky, balení má obvykle 500 g, spotřebujte množství, aby jste z rozdrcených sušenek vytvořili krustu cca 5 mm, já jsem spotřebovala 2/3 balení
3 lžíce javorového sirupu
1 bílek, rozšlehaný vidličkou
=== Příprava ===
Rozmačkané grahamové sušenky vyložte do pečící formy a potřete je bílkem. Pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C 5 minut. Vyndejte z trouby a nechte schladnout.
Rozpusťte si želatinu podle návodu. Přidejte do směsi limetkový džus a limetkovou kůru.
Nechte trošku schladnout a vlijte do robotu. Vmíchejte 2 bílé jogurty, tvaroh a javorový sirup. Nechte vyšlehat do hladka. Pokud je třeba, přidejte podle chuti limetkovou šťávu nebo javorový sirup.
Směs nalijte na grahamové sušenky do dortové formy a dejte do lednice chladit přes noc, nebo alespoň 2 hodiny.
Můžete dozdobit 1 lžící vyšlehané smetany. Já jsem si svůj dortík ještě dozdobila proužky z javorového sirupu.
Pokud si budete chtít udělat domácí grahamové sušenky, pěkný recept od Irenky najdete [http://www.dieta.cz/pin/0051af1f6304f6f59f449627c2753a35 zde]](/photos/katka.simacek-seznam.cz/small/3de0fc884ddaae0e6c2b18d677e5589f.jpg) 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                       
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.