Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Štěpánka Janečková

Vydatný salát s pšenicí, baby špenátem a zeleninou

Pšenice je víc než jen přírodní zdroj proteinu a vlákniny, ale navíc dodává tomuto salátku tu správnou texturu.

Ingredience

1 hrnek pšenice
2 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce javorového syrupu
1/2 lžíce mleté skořice
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky mletého pepře
1 středně velké jablko, oloupané, nakrájené na tenké plátky
1 velká mrkev, oloupaná, nastrouhaná
2 zelené jarní cibulky, nakrájené na kolečka
6 hrnků baby špenátu
1/4 hrnku nasekaných sušených meruněk

Příprava

V malé pánvi přiveďte k varu vodu. Nasypte do ní pšenici, znovu přiveďte k varu, potom pozvolna vařte 40 - 50 minut dokud pšenice nezměkne. Pšenici slijte a nechte ve velké míse vychladnout.

Připravte si zálivku smícháním ctrónové šťávy, olivového pleje, javorového sirupu, skořice, soli a pepře. Zálivku nalijte na uvařenou pšenici. Do promíchané směsi vmíchejte jablko, mrkev a zelenou cibulku.

Směs naaranžujte na baby špenát a podávejte.

Z tohoto množství připravíte 4 porce. 1 porce má 284 kalorií

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat