Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Irenka K.

Lucie Lišková

zdroj nahraný příspěvek

uloženo z pečeme chléb
vloženo 05.11.2014

Nekynuté sýrové pečivo s cibulkou a šunkou

Jednoduché a rychlé domácí pečivo, které provoní celý dům.

Občas se hodí mít v záloze recept na domácí pečivo. Mě se na tomto receptu líbí, že se nemusí čekat až vzejde kvásek a těsto nakyne, je to rychlá akce : )

Ingredience

2 1/2 hrnku hladké mouky (výběrová nebo babiččina volba)
1 lžíce cukru krupice
1 prášek do pečiva
1 lžička soli
1/2 hrnku másla
2 velká vajíčka
2/3 hrnku mléka
2/3 hrnku sýru gruyere nebo jiného kvalitního tvrdého sýru
1/2 hrnku nasekané šunky
1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu
1/4 hrnku nasekané jarní cibulky
2 lžíce smetany
mořská sůl

Příprava

Ve velké míse si smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Do směsi rozdrobte máslo a v robotu nebo ručně promíchejte tak, aby vznikly hrudky.

Vajíčka si prošlehejte s mlékem a přilijte je k hrudkám, těsto propracujte. Potom přimíchejte sýry, šunku a cibulku. Vznikne lepivé těsto.

Na pomoučěném vále si vyválejte těsto tlusté 1 cm a rozkrájejte si ho na trojúhelníčky.

Trojúhelníčky přeneste na pečící papír a potřete smetanou a posypte krystalickou solí. Můžete na vrch posypat ještě troškou parmazánu.

Důležitý krok

Vložte trojůhelníčky na 30 minut na mrazák. Ztuhne máslo a při pečení budou trojůhelníčky pěkně nadýchané.

Pečte v rozpálené troubě na 200 °C do zlatova cca 20 minut. Nechte vychladnout na mřížce.

Můžete asi část mouky nahradit i celozrnou, ale to zatím u tohoto receptu nemám vyzkoušené.

Čestvé troujůhelníčky jsou fantastické k čerstvému listovému salátku.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat