Karolína Bělochová
zdroj www.laaloosh.com
						
album Dezerty
uloženo z Nehříšné dezerty
			                                                vloženo 15.01.2015
			                                        
Pečená jablíčka
Pěkný, neuvěřitelně snadný recept na dezert. Nahrazuje nám chutí klasický jablečný koláč, ale v tomto provedení nám ušetří spoustu kalorií.
Pečení: 30 minut
4 porce
Ingredience
Já jsem na svojí verzi použila:4 sladká jablka
2 lžíce hnědého cukru
1 lžička mleté skořice
2 lžíce citrónové šťávy
1/2 hrnku ovesných vloček
1 lžíce másla na navonění vloček
Příprava
Na pánvi si rozehřejte máslo a orestujte na něm ovesné vločky.Předehřejte troubu na 175 °C. Smíchejte dohromady jablíčka nakrájená na malé kostičky, cukr, skořici a citronovou šťávu a směsí naplňte malé zapékací mističky.
Každou mističku na vrchu posypte směsí z ovesných vloček, lehce malou lžičkou promíchněte, aby se ovesné vločky dostaly i mezi jablíčka. Na vrch posypte hnědým cukrem a dejte zapékat dokud povrch nezezlátne na cca 30–40 minut.
Kdo má rád, může si do jablíčkové směsi přidat rozinky, ale přiměřeně, přiměřeně : )
 
 
 
 
![Pro detailní rozpis receptů a zobrazení přípravy klikněte na stránky [http://www.buzzfeed.com/christinebyrne/clean-eating-challenge-day-14#2bkvxjh www.buzzfeed.com v angličtině zde]](/photos/barbora.nemecko-seznam.cz/small/60c359672c5ec2cab11cd4ea6d40f486.jpg) 

 
 
 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                        ![=== Ingredience ===
2 měkké, zralé banány
1 hrnek ovesných vloček
jinak fantazii se meze nekladou
přidejte čokoládu - kupte si nějakou kvalitní třeba ve formě "pecek", inspirace  [http://www.monacoint.com/eshop/catalog/800?page=2&tipo=prezzo&produttore=all&ordine_x=10&ordine_y=12&ordine=asc zde]
můžete přidat i trošku mleté skořice, sušenky budou voňavější
=== Příprava ===
Troubu si předehřejte na 180 °C.
Banány si nakrájejte na menší kolečka, přidejte ovesné vločky. Pomocí vidličky banán rozmačkejte  a spojte s vločkami tak, aby se vytvořila kompaktní hmota.
Kdo tvoří - přidá navíc čokoládové pecky a skořici, případně hrozinky, brusinky...
Pomocí lžíce vytvořte na pečícím papíru sušenky, velikost je zcela na vás, tloušťka sušenky cca 5 mm.
Dejte do trouby a pečte cca 15 minut do zlatova.
Důležitý krok, který nevynechejte. Sušenky po upečení nechte vychladnout na mřížce, jinak vám zvlhnou. Mě víc chutnají křehké a křupavé : )](/photos/petr.najma-seznam.cz/mid/b51e51083eb0ab6eb0e9e7da1cc54f87.jpg) 
 
                                                         
                                                        
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.