Štěpánka Šafránková
zdroj nahraný příspěvek
						
album recepty
uloženo z Zdravě, chutně, štastně!
			                                                vloženo 11.03.2014
			                                        
 
                                                       
                                        Recept na dietní kuřecí salát
Dobré jídlo, které si můžete připravit dopředu a jíst ho s celozrnnou bagetou, opečeným chlebem nebo jako jednohubky na slaných grahamových sušenkách.
Ingredience
kuřecí prso1 středně velká mrkev
1 řapíkatý celer
sůl
1 malý bílý jogurt
1 lžíce dobré majonézy
lístky čerstvého estragonu
Příprava
Kuřecí prso povařte s mrkví a celerem ve slané vodě cca 20 minut. Všechny ingredience vyndejte a nechte vychladnout. Vývar s mrkví si můžete schovat, nebo z něj udělat polévku.Vychladlé kuřecí prsíčko si nakrájejte na drobné kostičky, řapíkatý celer si také nakrájejte na drobné kousky. Přidejte lístky estragonu, sůl, pepř, bílý jogurt a majonézu. Šlo by to i bez té výživovými poradci proklínané majonézy, ale prostě to není tak dobré : )
Servírujte na opečený chléb, dozdobte rukolou. Lehce nahořklá chuť rukoly kuřecí salát výborně doplňuje. Salát můžete směle servírovat i pro návštěvu jako jednohubky, kupte si nějaké dobré grahamové krekry.
Dobrou chuť!
 

 
 
 

 
 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                       ![=== Ingredience ===
cca 40 g uvařené cizrny (můžete použít z plechovky, nebo si předem namočte a uvařte cizrnu sami)
2 červené papriky, pečené, recept  [http://dieta.cz/pin/a0ddc3df484dfee00b7810b5f27b225a/ zde]
3 stroužky pečeného česneku (nebo 1 stroužek čerstvého česneku)
1 lžíce tahini (sezamová pasta, umelte si sezam sami, nebo si tahini kupte ve zdravé výživě)
2 lžíce šťávy z citrónu nebo limetky
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžíce mletého římského kmínu
1/2 lžičky mleté papriky
1/2-1 lžičky soli
mletý pepř na dochucení
=== Příprava ===
Všechny ingredience vložte do mixéru a rozmixujte do hladké pasty. Pokud je třeba, přidejte na zředění studenou vodu.
Hummus naservírujte do misky, dozdobte pár kousky cizrny, posypte lehce mletou paprikou a pokapte olivovým olejem. Já si nikdy dávám na hummus i olivy : )
Servírujte s bagetou nebo arabským chlebem.](/photos/adelahrochova-seznam.cz/mid/fda69e3426f1e4e02a642eaf12a6b175.jpg) 
![=== Ingredience ===
200 g světlých sezamových semínek
1,5 lžíce olivového nebo sezamového oleje
=== Příprava ===
Rozpalte si nepřilnavou pánev a vsypte na ní sezamová semínka. Restujte je pozvolna cca 10–15 minut na sucho na středním plameni dokud nezezlátnou, začnou uvolňovat olej a pěkně se lesknout. Opatrně, aby jste si semínka nepřipálili, mohly by potom mít nahořklou chuť.
Připravte si kvalitní mixér, vsypte do něj semínka a olej a mixujte, buďte trpěliví, pasta je nejdříve hrudkovitá, tuhá, ale mixováním se postupně uvolní olej ze semínek a vznikne hladká pasta tahini.
Tahini skladujte v uzavřené nádobě v lednici. Vydrží vám i 2–3 měsíce.
Tahini používejte do cizrnového hummusu nebo třeba do pasty z rozmixovaných cuket nebo pečených lilků.
Recepty s použitím tahini:
[http://dieta.cz/pin/fda69e3426f1e4e02a642eaf12a6b175/ Recept na hummus s pečenými paprikami]
[http://dieta.cz/pin/de11c4562a855761e68a0d6d455bc4a9/ Výborná pomazánka z fazolí]
[http://dieta.cz/pin/bdf390201195f763ce1e8b1897ab401b/ Recept na Hummus]](/photos/sarka.stedrova-centrum.cz/small/a9c127d39c30b092426bf132243c8253.jpg) 
                                                         
                                                        
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.