 
                                                       
                                        Zapečené kuře s hráškem a mrkví
Spíše dětské jídlo, ale pokud vám nedělá problém hrášek a mrkev, myslím, že si taky pochutnáte. Zakysaná smetana dělá kuře krásně šťavnaté a křupavá vrstva brambor s mrkví ho skvěle doplňuje a vyvažuje. Co vy a hrášek? Vadí, nevadí?
300g kuřecího masa (lepší jsou kvůli chuti vykostěná kuřecí stehna) nakrájeného na malé kousky
1 sáček mraženého hrášku
2 mrkve očistěné
3 brambory oloupané
1 kelímek zakysané smetany
případně sýr na posypání (cheddar, parmazán…)
olivový olej
malá zapékací míse
Postup:
1. Předehřejte si troubu na 200°C.
2. Do hrnce dejte rozpůlené očištěné mrkve a na polovinu překrojené oloupané brambory (větší brambory na čtvrtinu). Vodu osolte a dejte vařit.
3. Mezitím si na pánvi na olivovém oleji orestujte kuřecí kousky (hlavně aby se maso zatáhlo, nemusí být 100% propečené).
4. Zkontrolujte mrkev a brambory, až budou lehce změklé (za cca 5 minut varu), vyndejte je a přelijte studenou vodou, aby vychladly.
5. Kuřecí maso dejte do pekáčku, zasypte zmraženým hráškem a přidejte zakysanou smetanu. Vše promíchejte.
6. Mrkev a brambory nastrouhejte nahrubo a posypte jimi kuřecí směs s hráškem.
7. Vršek můžete ještě posypat sýrem dle libosti.
8. Dejte péct do trouby na cca 20 minut a pak ještě na pár minut na gril, aby horní vrstva byla parádně křupavá (ale pozor, ať se nespálí).
9. Hotovo, ať vám a vašim dětem chutná :-)

 
 
 

 
 
                                                         
                                                         
                                                         
 
                                                         
                                                        ![Zkoušela jsem dortík dělat s českými ingrediencemi a povedl se mi : )
=== Ingredience ===
2 lžíce Agar vločky Bio (připravit podle návodu) nebo si kupte bio želatinu v DM
2 hustší nízkotučné jogurty
1 lžíčka nastrouhané limetkové kůry
5 lžic čertvě vymačkané limetkové šťávy
1 nízkotučný tvaroh
1 grahamové sušenky, balení má obvykle 500 g, spotřebujte množství, aby jste z rozdrcených sušenek vytvořili krustu cca 5 mm, já jsem spotřebovala 2/3 balení
3 lžíce javorového sirupu
1 bílek, rozšlehaný vidličkou
=== Příprava ===
Rozmačkané grahamové sušenky vyložte do pečící formy a potřete je bílkem. Pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C 5 minut. Vyndejte z trouby a nechte schladnout.
Rozpusťte si želatinu podle návodu. Přidejte do směsi limetkový džus a limetkovou kůru.
Nechte trošku schladnout a vlijte do robotu. Vmíchejte 2 bílé jogurty, tvaroh a javorový sirup. Nechte vyšlehat do hladka. Pokud je třeba, přidejte podle chuti limetkovou šťávu nebo javorový sirup.
Směs nalijte na grahamové sušenky do dortové formy a dejte do lednice chladit přes noc, nebo alespoň 2 hodiny.
Můžete dozdobit 1 lžící vyšlehané smetany. Já jsem si svůj dortík ještě dozdobila proužky z javorového sirupu.
Pokud si budete chtít udělat domácí grahamové sušenky, pěkný recept od Irenky najdete [http://www.dieta.cz/pin/0051af1f6304f6f59f449627c2753a35 zde]](/photos/katka.simacek-seznam.cz/small/3de0fc884ddaae0e6c2b18d677e5589f.jpg) 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                       
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.