Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Květa Hovorková

Zuzana Holíková

zdroj recipes.prevention.com

album Jídlo
vloženo 13.05.2014

Bramborová fritata se zeleninou

Co je to fritata? Fritata je cokoliv zapečené s vajíčky co najdete v ledničce : ) V našem případě je to ovšem zdravá nízkokalorická verze.

214 kcal/porce – 899 kJ/porce
6 porcí

Ingredience

1 1/2 lžíce olivového oleje
2 velké sladké cibule, nakrájená na větší kousky
1 lžička soli
1/4 lžička pepře
2 lžičky balzamikového octa
1 1/4 hrnku uvařených brambor, nakrájených na kostky
3/4 hrnku uvařené zeleniny jako je kapusta (nakrájené na drobnější kousky)
2 plátky libovější slaniny
8 vajíček

Příprava

Předehřejte troubu na 175°C. V kulatém pekáčku vhodném do trouby si rozehřejte olej, přidejte cibuli a slaninu nakrájenou nadrobné kousky a polovinu množství soli a pepře. Cibulku opečte do světlé zlatavé barvy, cca 10 minut. Pokapte octem a restujte další minutu.

Přidejte uvařené brambory nakrájené na kostičky a nakrájenou uvařenou kapustu. Přidejte zbytek soli a pepře a vajíčka, promíchejte. Vařte cca 3 minuty až začne směs tuhnout.

Přesuňte pekáč do trouby a pečte 15 minut. Potom koláč vyndejte a nechte ho před tím než ho přendáte na talíř nebo prkýnko dalších 5 odpočívat. Potom ho naporcujte na 6 porcí.

Místo klasické kapusty, můžete pro změnu použít křehčí růžičkovou kapustu, nebo špenát.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat