Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Markéta B

Marie Klápová Švecová

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 21.03.2015

Jednoduchý a zdravý salát z kapusty, fenyklu a rajčátek

Salát, jsem si ozdobila domácími pečenými parmazánovýmí křupinkami. Je důležité si na salátu pochutnat a bezbolestně tak do sebe dostat spoustu vitamínů ze syrové zeleniny : )

Pro 2 osoby

Ingredience

4 listy kapusty
hrst šery rajčátek
malý fenykl, použijeme spodní část - bulvu
1 malá červená cibule
sůl a pepř

na zálivku:
olivový olej
dijonská hořčice
sůl a pepř
vinný ocet
pokud máte rádi sladší zálivku, přidejte lžičku javorového syrupu nebo medu

na křupinky:
parmazán, nastrouhat pro 4 kopečky

Příprava

Troubu si předehřejte na 175 °C, rozdělte nastrouhaný parmazán na 4 hromádky na pečící papír a pečte cca 10 minut, až začnou okraje lehce zlátnout. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

Kapustové listy nakrájejte na drobno a promačkejte je rukama, kapusta uvolní aroma a je mnohem chutnější, než když jí nepromnete.

Fenykl očistěte, vyberte si menší, pěkně zelený, použijte bulvu, tu nakrájejte na drobné nudličky. Smíchejte s kapustou, rajčátky a cibulí, promíchejte se zálivkou, podle potřeby ještě osolte a opepřete.

Naservírujte na talíře, na vrch si rozlámejte několik parmazáových křupinek s dozdobte ještě hoblinkami z čerstvého parmazánu.

Dobrou chuť.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat