Kalkula�ka hubnut�

Příspěvek si uložili

Další příspěvky

Květa Hovorková

Květa Hovorková

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 24.11.2013

50 x uložení
2 x komentář

Pečené nakrojené brambory se šalvějí

Pěkný recept podle Marthy Stewart. Je jednoduchý a vizuálně efektní : )

4 porce

Ingredience

8 brambor, cca 1 kg
6 šalotek, nakrájet na drobno
sůl a pepř
3 lžíce másla, pokojové teploty
2 lžíce čerstvého pelyňku (šalvěje) pokrájených na drobno

Příprava

Předehřejte si troubu na 180 °C. Do každé brambory udělejte hluboké zářezy s rozestupy cca 5 mm. Dejte pozor ať bramboru neprokrojíte, aby vám držela pěkně pohromadě. Do každého zářezu dejte pokrájenou šalotku (použijte cca polovinu množství). Okořeňte solí a pepřem. Brambory si dejte na pečící papír na plech, rozkrojenými částmi dolů. Na každou bramboru dejte "kapku" másla.

Plech přikryjte pečící fólií, pečte cca 40 minut, dokud brambory nezměknou.

Potom fólii odstraňte a pečte dalších 15 minut.

Mezi tím si smíchejte 2 lžíce másla se šalvějí. Zvyšte teplotu na 220 °C. Brambory opatreně otočte a pokryjte máslem se šalvějí a posypte zbývající šalotkou. Dopečte posledních 10 minut do zlatova.

Já jsem k tomu dělala špenátový salát s rajčátky a kozím sýrem.

Kateřina Hájková

Už to mám ve sbírce příloha nebo hlavní jídlo. Pěkné : )

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Nina Konvalinková

Dnes jsem zkoušela, k šalvěji jsem přidala ještě rozmarýnku a bylo to výborné : )

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat