Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Irenka K.

slečna An.

zdroj nahraný příspěvek

uloženo z cuketa recepty
vloženo 22.02.2014

Bezlepkové lasagne z cukety

Velká italská dobrota. Naše rodina, miluje červené omáčky, tak tento recept má u nás úspěch : )

8 porcí

Ingredience

500 g libového mletého hovězího masa
3 stroužky česneku
1/2 cibule
1 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
2 plechovky (400 g) loupaných rajčat
2 lžíce pokrájené čerstvé bazalky
4 středně velké cukety, nakrájet podélně na 5 mm pláty
2 balení sýru ricotta (250 g)
3 mozzarely, nastrouhat
1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu
1 velké vajíčko

Příprava

Rozehřete si nepřilnavou pánev a orestujte na ní mleté maso do zlatava. Maso přendejte na sedník a nechte okapat přebytečný tuk. Do pánve si dejte olivový olej a orestujte na něm do zlatava cibuli a česnek tak, aby se rozvoněl, ale nespálil, do pánve vraťte maso, přidejte rajčata, bazalku, sůl a pepř. Vše povařte pod pokličkou, na mírném ohni, cca 30 minut.

Cuketové pláty lehce posolte a nechte 10 minut odpočinout. Potom papírovým ubrouskem utřete "vypocenou" vodu. Rozpalte si grilovací pánev a každý plát grilujte cca 2 minuty z obou stran.

Předehřejte si troubu na 175 °C. V misce si smíchejte ricottu, parmazán a vajíčko. Začněte vrstvit patra lasagní. Cukety, masová směs a sýrová směs, posypat mozzarelou a vše opakujte. Ukončete pláty cukety a sýrovou směsí. Pekáček přikryjte pečící fólií, aby vám sýrová směs při pečení neoschla. Pečte 45 minut pod fólií + 10 minut odkryté.

Dobrou chuť.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat