Kalkula�ka hubnut�

Markéta B

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 09.03.2015

13 x uložení
2 x komentář

Recept na domácí pudink - lehký vanilkovy krém se šlehačkou a malinami

Dezert jako peříčko, podle nálady ho můžete sníst ještě teplý, nebo si z něj později udělat zmrzlinu.

Ingredience

rozpis na 4 decentní porce : )
2 žloutky
2 lžíce cukru
2 dcl mléka
1/2 lžičky solamylu
1/2 lžičky vanilkového extraktu

ušlehaná šlehačka a maliny na ozdobu

Příprava

Do mixeru vložte žloutky s cukrem a mixujte tak 3 minuty aby vajíčka byla nadýchaná. Potom přidejte solamyl a rozmixujte vše do hladka.

Mezi tím si ohřejte mléko, jenom lehce, tak aby začalo dělat malé bublinky po okraji. Skoordinujte rychlost mixování vajíčkové směsi s přiléváním mléka, aby se vám vše pěkně promixovalo do hladka.

Tekutou směs potom přelijte do středního hrnce a na malém plameni míchejte dřevěnou vařečkou dokud nezmizí pěna a docílíte pudinkové konzistence. Potom odstavte z plamene a přimíchejte vanilkový extrakt.

Dobrá rada: nesnažte se vše urychlit, že přidáte plamen, aby jste si místo pudinku neudělali míchaná vajíčka : )

Tento dezert mám moc ráda ještě vlažný. Nebo si ho můžete připravit i jako výbornou zmrzlinu tak, že ho vychladíte ve zmrzlinovači, pro přípravu zmrzliny použijte dvojnásobné množství.

Marie Dostálová

Moc dobré.

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Květa Hovorková

Zkusili jsme domácí vanilkový pudink, je opravdu moc dobrý Markéto. Když si člověk přečte chemikálie co dávají do klasických pudinků z prášku, tak je to výzva dělat si své poctivé pudinky.

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat